ŽANROVI
Pop Rock
Strano
Reggae
Country
Dalmatinske

Band DISIDENT službeno postoji od 2008. godine. Iako smo u početku bili najviše angažirani oko autorskog rada i naš zvuk bio je baziran na rock izričaju, s vremenom su se stvari promijenile. Mi smo sazreli, mainstream glazba se smekšala, a naše autorske pjesme ostale su samo lijepa uspomena :-)  Zapravo smo kroz sve te godine odrađivali svirke po cijeloj Hrvatskoj i bližoj regiji zabavljajući publiku s obradama pjesama renomiranih izvođača.

Sviralo se na sjeveru i na jugu, po hladnoći i vrućini, u rupama, u još većim rupama, na finim mjestima, na mjestima kojih se uopće ne sjećamo, na mjestima koja se nas uopće ne sjećaju, na otvorenom, u zatvorenom. Svirali smo mi i gladni i žedni... i siti i pijani... znali smo kasniti na gaže, ali znamo i svirati duže nego što treba!

U suštini smo pop-rock band s elementima funka-reggea-ska i ostalih glazbenih primjesa. Tematski smo neopterećeni i istražujemo različite glazbene smjerove...

Od nježnih balada Gibonnia i Nene Belana, preko plesnog funka Dine Dvornika, plesnog popa Jinxa, emotivnog popa  Damira Urbana,  sirovog rocka Gorana Bareta i Majki, skakajućeg ska Dubioze Kolektiva i Kawasaki 3P-a, splitskog groova TBF-a, baladnog rocka Guns 'n' rosesa, classic rocka Led Zeppelina, Joan Jett i AC/DC-a, malo novijih klasika U2-a i Green daya, pa sve do modernijeg zvuka Kings of Leon, Maroon 5 i Imagine dragonsa ...

Dakle, domaće i strano, nježno i žestoko, alkoholno i bezalkoholno, crno i crveno ... Od nešto starijih pjesama pa sve do novijih hitova!

Ukoliko želite dobrim tulumom proslaviti rođendan, diplomu, raznorazne oproštaljke, vjenčanje ili rastavu :-), rođenje djeteta ili sličan događaj, slobodno nas kontaktirajte kako bi dodatno upotpunili vašu proslavu, jer moguće je da smo upravo mi band taman za vas!

I na kraju važno je napomenuti da mi nismo tipični band za svadbe, ali u svakom slučaju, sređujemo mjuzu za vašu proslavu po vrlo povoljnoj cijeni !

Ponavljamo još jednom, ODLIČNA FEŠTA PO VRLO DOBROJ CIJENI !!!

SLIKA 1 SLIKA 2

Članovi Grupe Disident:

Ana Matijaš - Vokal, prateći vokal

Sanjin Ban - Vokal, gitara

Mislav Marušić - Gitara, prateći vokal

Alan Mavar - Bas

Stanislav Walaszek - Bubnjevi